Yksilön palvelut

Työterveyshuolto on arvokas resurssi, joka auttaa yksilöä ylläpitämään terveyttään, ehkäisemään sairauksia ja edistämään kokonaisvaltaista hyvinvointia työelämässä.
Työterveyshuollon palvelut ovat suunniteltu tukemaan yksilön terveyttä ja hyvinvointia työelämässä. Ne tarjoavat kattavan valikoiman palveluita, jotka kohdistuvat ennaltaehkäisyyn, seurantaan ja mahdollisiin terveysongelmien varhaiseen tunnistamiseen. Alla on kuvattu tarkemmin joitakin keskeisiä työterveyshuollon tarjoamia palveluita yksilöille.

Terveystarkastukset ja seuranta

Työterveyshuolto tarjoaa säännöllisiä terveystarkastuksia ja seurantaa, joiden avulla voidaan tunnistaa terveysriskejä ja seurata yksilön terveydentilaa ajan mittaan.

Oirearvio ja ensivaiheen hoito

Yksilö voi hakeutua työterveyshuoltoon oireiden arvioimiseksi ja ensivaiheen hoidon saamiseksi. Työterveyshuollon ammattilaiset tarjoavat asiantuntevaa hoitoa ja ohjausta erilaisissa terveyskysymyksissä.

Rokotukset ja ennaltaehkäisy

Työterveyshuolto tarjoaa rokotuksia ja muita ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, jotka auttavat suojautumaan erilaisilta sairauksilta ja ylläpitämään terveyttä.

Terveysneuvonta ja elämäntapavalmentaminen

Yksilö voi saada työterveyshuollosta terveysneuvontaa ja elämäntapavalmentamista, jotka auttavat edistämään terveellisiä elämäntapoja ja hyvinvointia.

Psyykkisen hyvinvoinnin tuki

Työterveyshuolto tarjoaa palveluita myös psyykkisen hyvinvoinnin tukemiseksi. Psykologit ja mielenterveysammattilaiset voivat tarjota tukea stressinhallintaan, työuupumuksen ehkäisyyn ja muihin psyykkisiin haasteisiin.

Työkykyarviot ja kuntoutus

Työterveyshuolto tekee työkykyarvioita ja tarjoaa kuntoutuspalveluita, jotka auttavat yksilöä säilyttämään työkykynsä tai palaamaan töihin mahdollisimman nopeasti sairauden tai vamman jälkeen.

Työympäristöön liittyvät neuvontapalvelut

Yksilö voi saada työterveyshuollosta neuvontaa työympäristöön liittyvissä asioissa, kuten ergonomiassa, työergonomian parantamisessa ja työturvallisuudessa.

Terveydenhuollon tietosuoja ja luottamuksellisuus

Työterveyshuollon palvelut tarjotaan luottamuksellisesti ja terveydenhuollon tietosuojaa noudattaen, varmistaen yksilön yksityisyyden suojan.

Liittyvät asiantuntijat

Anne Huhta
Työterveyshoitaja
Työterveys
Markku Seuri
Vastaava työterveyslääkäri
Työterveys, Yleislääketiede
Ruut Liski
Terveydenhuollon palveluista vastaava johtaja, psykiatrian erikoislääkäri, työterveyslääkäri
Neuropsykiatria, Psykiatria, Työterveys, Yleislääketiede
Sofi Jylhä
Työterveyshoitaja
Sairaanhoito, Työterveys