Kotisairaala

Arjen jatkuminen omassa kodissa sairaudesta ja hoidosta huolimatta on mahdollista, kun tukena on ammattitaitoinen hoitaja sekä lääkäri tai erikoislääkäri.

Kotisairaalapalvelut Isolla sydämellä

Tarjoamme kotisairaalapalveluja isolla sydämellä, ihmiseltä ihmiselle, laadukkaasti ja luotettavasti. Kotisairaalamme toimii yksilöllisesti, kokonaisvaltaisesti sekä joustavasti.
Kotisairaalatoimintaan kuuluvat muun muassa pitkäaikaisinjektiot ja niiden seurannat, sekä valvotut lääkkeenotot. Lääkehoidon aloitus, esimerkiksi Klotsapiinihoito, kuuluu niin ikään toimintaan.

Yksilöllistä hoitoa

Pitkäaikaissairauksien pahenemisvaiheen hoito, psykogeriatristen potilaiden lääkehoito ja voinnin seuranta sekä syömishäiriöiden intensiivihoito kuuluvat myös kotisairaalatoiminnan piiriin.

Hoito perustuu aina yksilölliseen hoitosuunnitelmaan. Kotisairaalaan tullaan lääkärin lähetteellä. 

Usein kysyttyä

Kotisairaala tarjoaa sairaalahoitoa omassa kodissasi. Neron kotisairaalassa on erityisosaamista psykiatriseen erityistason hoitoon. Kotisairaalan hoitojakso on aina vapaaehtoinen.

Kotisairaalassa takaamme valvotun lääkkeenannon sovittuina vuorokauden aikoina hoitosuunnitelmasi mukaan. Arvioimme vointiasi kokeneiden hoitajien ja tarvittaessa erikoislääkärimme toimesta useita kertoja vuorokaudessa.

Hoitosuunnitelmamme päivitetään aina tarvittaessa ja vähintään joka viikko kokeneiden hoitajiemme ja erikoislääkäriemme toimesta.

Kotisairaalan hoito on aina vapaaehtoista. Kotisairaalaan tullaan lääkärin lähetteellä. ​Kotisairaalan hoito voi alkaa vasta, kun lähetteesi on hyväksytty ja hoitosuunnitelmasi on laadittu.

Kotisairaala soveltuu hyvin kaikkeen hoitoon, joka ei vaadi sairaalassa toteuttavaa hoitoa/valvontaa, myös psykiatristen sairauksien hoitamiseen.
​​
Kotisairaalahoitoon soveltuvia asiakkaita ovat myös esimerkiksi tulehduspotilaat (mm. keuhkokuume, ruusu, virtsatietulehdus), jotka tarvitsevat suonensisäistä antibioottihoitoa ja/tai suonensisäistä nestehoitoa.
​​
Kotisairaalassa voidaan hoitaa myös uuden lääkityksen aloituksen ohjausta ja seurantaa tarvitsevia potilaita. Esimerkiksi klotsapiini.

Hoitoon vaaditaan vähintään 18 vuoden ikä. ​​Lääkäri on arvioinut asiakkaan soveltuvuuden kotisairaalapotilaaksi ja on laatinut hoitosuunnitelman.

​​Asiakas haluaa tulla hoidetuksi kotonaan ja hänen vointinsa sen sallii. ​​Asiakas selviytyy päivittäisistä toiminnoistaan itsenäisesti tai läheisten ja tukipalvelujen avulla.
​​
Asiakas sitoutuu noudattamaan sovittuja aikoja, päihteettömyyteen hoidon ajan sekä tupakoimattomuuteen hoitokäyntien aikana.
​​
Lemmikkieläimet pidetään kytkettyinä tai toisessa huoneessa hoitokäyntien aikana.

Hoito ei sovellu potilaille

  • joiden hoito ei ole lääketieteellisin perustein mahdollista kotona
  • jotka eivät suostu kotona annettavaan hoitoon
  • Joiden hoitoa ei voi tarjota kotona turvallisesti hoitohenkilöstön näkökulmasta (esim. potilaan tai läheisten aggressiivisuus tai vaikea päihde-/huumeongelma).

Asiakas voi itse maksaa kotisairaalahoitonsa, jolloin hän saa siitä Kela-korvauksen.
​Lähettävä taho voi maksaa sopimukseen perustuen kotisairaalahoitojaksoon.
​Vakuutusyhtiösi voi korvata hoidon kotisairaalassa vakuutuksestasi riippuen.

Liittyvät asiantuntijat

Anna Björklund
Sairaanhoitaja, kotihoito
Kotihoito, Kotisairaala, Sairaanhoito
Anu Alppinen
Lähihoitaja
Kotihoito
Beata Sillanpää
Lähihoitaja
Kotihoito
Maarit Parkkari
Psykiatrinen sairaanhoitaja
ADHD-tutkimukset, Mielenterveystyö, Psykiatria, Sairaanhoito
Miia Korpi
Mielenterveyshoitaja, lähihoitaja
Kotihoito, Mielenterveystyö
Outi Aura
Päällikkö vastaanotot
ADHD-tutkimukset, Kotihoito, Kotisairaala, Oma väylä -kuntoutus, Sairaanhoito, Sooma masennushoito
Ruut Liski
Terveydenhuollon palveluista vastaava johtaja, psykiatrian erikoislääkäri, työterveyslääkäri
Neuropsykiatria, Psykiatria, Työterveys, Yleislääketiede
Tomi Kourio
Lähihoitaja
Kotihoito